Mad, muskler og 
højt humør 

Arla Food Movers er i luften - det skal være sjovt at være sund!

Det skal være sjovt
at være sund!

Skolernes sundhedsuger er et gratis koncept til skolerne i Danmark og foregår altid i ugerne 39-41. Konceptet sætter fokus på sundhed og bevægelse på en sjov og lærerig måde, og er gennem 10 år blevet en tradition på skolerne. Sidste år deltog mere end 360.000 skolebørn på 90% af landets skoler fra 0.- 10. klasse.

I vores udvikling af sundhedsugerne søger vi altid at få et højt fagligt indhold med aktiviteter, hvor det er nemt og inspirerende for både elever, lærere og forældre at deltage. Vores filosofi er, at ”det skal være sjovt at være sund”, hvilket er omdrejningspunkt for valg af tema og alle aktiviteter. Målet for ugerne er, at eleverne på alle niveauer får sundere vaner på en sjov og skør måde. Temaet for 2018 ”ZigZag” lever med garanti op til vores filosofi. 

Årets tema: 
Mad og bevægelse 
i fællesskab

Arla Food Movers tager udgangspunkt i, at bedre mad-, måltids- og bevægelsesvaner skaber en sundere livsstil. Det handler om at være sund, spise sundt, bevæge sig sundt og træffe sunde valg. Mad og bevægelse kan være med til at skabe noget at være fælles om, og begge dele er en stor del af elevernes hverdag. Både spisepauserne og den daglige bevægelse er oplagte muligheder for, at klassen kan skabe bedre vaner i fællesskab. 

24

Tilmeldte elever

Gratis materialer til klassen

Når I som klasse deltager i Arla Food Movers i Sundhedsugerne, modtager I sjove undervisningsmaterialer. Materialet tager sit faglige afsæt i det obligatoriske emne 'Sundheds- og sekdualundervisning og familiekundskab'.

Undervisningsmaterialet omfatter blandt andet:

Elevhæfte til notering af points

- Den store klasse-spilleplade

Inspiration til læreren for yderligere involvering af eleverne

- En masse sjove videoer med Hjalte og Tjalle

Hvorfor skal din klasse være med i Arla Food Movers?

Dét er der rigtig mange gode grunde til:

Arla Food Movers er en ny motiverende kampagne, som kombinerer det bedste fra de tidligere undervisningsmaterialer "Aktiv Året Rundt" og "Arla MADmovers". 

- Undervisningsmaterialet er gratis, og det sendes direkte til skolen. Nemt ik?

- Der er mulighed for at vinde fede præmier - der afholdes både en klassekonkurrence og en familiekonkurrence. 

- Alle klassetrin kan være med. Lige fra 0. - 9. klasse. 

- Arla Food Movers har en positiv, sjov, kreativ og involverende tilgang til undervisning. Det skal være sjovt at blive klogere på mere bæredygtige vaner.